Informació general

COM ARRIBAR

Gósol està situat a la comarca del Berguedà, en ple massís del Pedraforca. La manera més habitual d'accedir-hi és des de la C-16, prenent un desviament cap a la carretera B-400 prop de Guardiola de Berguedà, que condueix directament a Gósol. Un cop arribats a l'entrada de Gósol trobareu senyalització de l'organització per accedir a les zones d'aparcament habilitades. Per planificar millor la vostra ruta, cliqueu sobre el mapa, o llegiu les següents indicacions.

Des del desviament de la C-16 cap a la carretera B-400 fins a Gósol, hi ha 18 quilòmetres per una carretera força lenta. Cal preveure entre 30 i 40 minuts. Aprofiteu per gaudir de les magnífiques vistes del Pedraforca.

Des de Barcelona
Per la C-16 (Autopista Barcelona – Terrassa – Manresa) fins a Berga. Continuar direcció al Túnel del Cadí. Poc abans d’arribar a Guardiola de Berguedà agafar la carretera B-400 direcció Saldes-Gósol (desviament a mà esquerra ben indicat, a la sortida d’un túnel).

Per la N-II fins a Abrera, C-55 fins Manresa i per la C-16 continuar direcció al Túnel del Cadí. Poc abans d’arribar a Guardiola de Berguedà agafar la carretera B-400 direcció Saldes-Gósol (desviament a mà esquerra ben indicat, a la sortida d’un túnel).

Des de Tarragona 
Per l'autopista A-7/E-15 fins a Martorell. Des d’aquí agafar la C-16 direcció al Túnel del Cadí. Poc abans d’arribar a Guardiola de Berguedà agafar la carretera B-400 direcció Saldes-Gósol (desviament a mà esquerra ben indicat, a la sortida d’un túnel).

Des de Lleida i Girona
Per la C-25 (Eix transversal) fins a Manresa. Des d’aquí agafar la C-16 direcció al Túnel del Cadí. Poc abans d’arribar a Guardiola de Berguedà agafar la carretera B-400 direcció Saldes-Gósol (desviament a mà esquerra ben indicat, a la sortida d’un túnel).

Des de l’oest i la Cerdanya 
Per la E-9 fins a Puigcerdà. Seguir per la C-16 direcció Berga. Poc després de passar Guardiola de Berguedà agafar la carretera B-400 direcció Saldes-Gósol (desviament a mà dreta ben indicat, poc abans de l’entrada d’un túnel).


ACCÉS I RECEPCIÓ

La zona de recepció estarà situada al Molí de Gósol (recollida de dorsals, inscripcions, incidències, informació, etcètera). El Molí de Gósol es troba situat a 20 minuts caminant a peu del centre de Gósol, de manera que els orientadors que passin el cap de setmana a Gósol, hi poden accedir a peu còmodament.

La zona d'aparcament habilitada estarà situada just a l'entrada de Gósol (a la rotonda d'accés per la B-400), i al camí d'accés al Molí de Gósol. La zona d'aparcament es troba a menys de 10 minuts caminant molt tranquil·lament (1 km tot de baixada) de la zona de recepció. L'accés al centre de competició i aparcament estarà senyalitzat amb cartells des de la rotonda d'accés a Gósol. Cliqueu sobre el mapa de la zona d'accés i recepció per veure la imatge ampliada.

Al centre de competició hi podreu trobar una zona habilitada per clubs. Aquest espai estarà degudament senyalitzat, i es podrà fer servir per muntar les tendes del club. L'espai serà reduït, per la qual cosa agraïm a tots els clubs que en facin un bon ús  i que el comparteixin de la millor manera.

Els corredors que s'hagin inscrit prèviament, trobaran a la zona de recepció el seu dorsal penjat en la corresponent zona habilitada per la recollida de dorsals. Els corredors que no trobin el seu dorsal, hauran de passar per la zona d'inscripcions per resoldre les possibles incidències. Els corredors que vulguin fer noves inscripcions el mateix dia de la cursa, hauran de passar per la taula d’inscripcions (recordeu que les inscripcions el mateix dia de la cursa estan subjectes a la disponibilitat de mapes).

Pels corredors no-iniciats, s'organitzaran dues xerrades breus d'uns 15 minuts per tal d'explicar els principis bàsics de l'orientació i donar indicacions sobre el funcionament de la cursa. Aquestes xerrades es realitzaran al mateix centre de competició, a les 9:00h i a les 9:45h respectivament. No deixeu passar aquesta oportunitat de conèixer algunes de les claus d'aquest món, que us permetran gaudir encara més de la cursa i el seu entorn.

SORTIDES

S'habilitaran dues zones de sortida i d'escalfament diferents en funció de la categoria de participació, totes dues degudament senyalitzades des del centre de competició.

Categories Sènior - Campionat de Catalunya d'Ultrallarga distància 2012

La zona de sortides i la zona d'escalfament estaran situades al costat mateix del centre de competició. S'habilitarà una zona especial pel públic, de manera que tothom pugui gaudir amb l'espectacle de la sortida en massa de tots els participants. No us la podeu perdre!!!

Resta de categories

La zona de sortides i la zona d'escalfament estaran situades a 10 minuts caminant (molt tranquil·lament) del centre de competició.  L'itinerari estarà balisat amb cintes i no es podrà sortir de la ruta marcada. Qui ho faci podrà ser desqualificat de la cursa. El procedimet de sortides seguirà el següent protocol:
 • Minut –3: Neteja de la tarja electrònica.
 • Minut –2: Comprovar tarja i recollir la descripció de controls.
 • Minut –1: Comprovar la categoria del mapa, esperant que soni el rellotge de sortida per poder recollir-lo i començar la cursa.
Si un corredor, per qualsevol circumstància arriba tard a la sortida, s’ha de dirigir al jutge de sortides, i després de realitzar les corresponents comprovacions, li indicarà els passos a seguir perquè es pugui iniciar la cursa l’abans possible. L’hora però que constarà serà la que tenia assignada en un principi i no la de la sortida real. No es realitzarà cap canvi en les hores de sortida.
Pels participants en les categories de no-iniciats adults, i no-iniciats nens s'habilitarà una sortida específica convenientment senyalitzada en la mateixa zona de sortides, però separada de la de la resta
de categories federades. 

 

 

ARRIBADES

Des del Club UPC-O apostem pel joc net. És per això que a la zona d'arribades no es recolliran els mapes, de manera que confiem en el bon ús que puguin fer els participants del seu mapa un cop finalitzada la cursa. Confiem amb la col·laboració i responsabilitat de tots vosaltres.

Tot corredor haurà d'avisar a l'organització en cas de retirada de la competició, adreçant-se a la zona de descàrrega de la tarja electrònica (SI) independentment de si ha finalitzat correctament el circuit.

 

 

ZONA D'ESPECTADORS

Per tal de poder gaudir de l'espectacularitat de la sortida i arribada del Campionat de Catalunya d'Ultrallarga distància s'habilitaran zones especials d'espectadors degudament senyalitzades. Comptem amb la participació de tots vosaltres per animar a tots els participants.

 
SERVEIS

El dia de la cursa, tots els participants i acompanyants podran gaudir dels següents serveis, situats tots ells al mateix centre de competició del Molí de Gósol:

 • Guarderia
 • Servei de bar
 • Guarda-roba (l'organització no es fa responsable de qualsevol incidència)
 • Lavabos
 • Avituallament líquid durant la cursa, i líquid i sòlid després de la cursa
 • Ambulància
 • Zona de tendes per clubs
 • Zona d'espectadors
Croquis del Centre de Competició


Adicionalment també es podrà disposar dels següents serveis Càmping Cadí Vacances

 • Servei de bar i restaurant
 • Lavabos i dutxes
 • Piscina

 

DESCOMPTES ESPECIALS

Tots els participants en la Cursa podran gaudir de dos descomptes ben especials per gentilesa de l'Editorial Piolet i la Llibreria Horitzons:
 • Editorial Piolet: Mapa especial de la zona a un preu especial de 5 euros (amb un descompte del 40% sobre el preu habitual). Podeu consultar la web http://www.editorialpiolet.com
 • Llibreria Horitzons: La libreria Horitzons dedicada a muntanya, viatges i natura ofereix a tots els participants un descompte en llibres i mapes del 5 % i un descompte del 10 % en accessoris com podem ser rellotges, GPS, carregadors solars, navalles multiús, etc. Sols cal que presenteu el dorsal de la cursa. Podeu consultar la web http://www.llibreriahoritzons.com


RECICLEM RESIDUS

Des del Club UPC-O apostem des del començament pel reciclatge de residus. Durant tot el cap de setmana disputarem diferents curses, generant gran quantitat de residus, sobretot plàstics, envasos i matèria orgànica. Fa mal a la vista veure com cursa darrera cursa s'amunteguen papereres plenes d'ampolles d'aigua, etcètera. És per això que en l'organització de cada cursa dipositarem diferents punts de recollida selectiva de residus. Una vegada més, l'èxit d'aquesta iniciativa depèn en gran mesura de la implicació i col·laboració de tots els participants. Sense l'ajut de tots, no ho podrem realitzar. Si us plau, doneu-nos un cop de mà. 

Ah! I ajudeu-nos també a reciclar imperdibles!! Si us plau porteu els vostres propis imperdibles a la cursa.